SELAMAT DATANG KE AL-BILALI BLOGSPOT

MOGA IANYA BERMANAFAAT UNTUK DUNIA DAN AKHIRAT

Pages

RSS

Thursday, June 17, 2010

Longgarkan sekatan terhadap Gaza... betul ke?

Beberapa media melaporkan bahawa Kabinet Keselamatan Israel baru sahaja membincangkan kemungkinan untuk melonggarkan sekatan ke atas Semenanjung Gaza sejak tahun 2006. Mungkin timbul di hati kita yang kurang memahami isu Palestine ... akhirnya Israel lembut hati juga apabila didesak oleh masyarakat antarabangsa.
Janganlah kita percaya dengan helah Yahudi Laknatullah kerana disebabkan permainan helah inilah akhirnya satu persatu tanah Palestine jatuh ke tangan Yahudi.
Saya juga melihat situasi media massa kita tidak lagi menjadikan agenda Palestine sebagai isu penting untuk dipaparkan .Apabila timbul isu Mavi Marmara, setiap hari dipaparkan permasalahan Palestine bahkan siap buat siaran langsung lagi untuk menyambut kepulangan sukarelawan kita untuk menunjukkan prihatin pemerintah atas isu Palestine.Hangat-hangat tahi ayam je. Sekarang isu palestine sejuk balik.Kita kena ingat apabila isu Palestine tidak diendahkan, maka Yahudi akan kembali bermaharajalela.
Sepatutnya isu Palestine perlu dikupaskan sebaik mungkin agar masyarakat Islam di Malaysia terutama muda-mudi memahami bahawa isu Palestine bukan isu bangsa Arab tetapi isu Survival Islam .

Yahudi tetap dengan agendanya, kita jangan sekali-kali lupa.

0 comments: